Malzemeler
Temel pankek hamuru: 2 adet yumurta • 1/2 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı un • 1,5 su bardağı süt • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilin • Tuz | Pişirmek için: Ayçiçek yağı | Süslemek için: Kakaolu fındık kreması • Krem peynir • Ahududu
Pankeki hamurunu aşağıda anlatılan şekilde hazırlayın. Pişirmek için; krep tavasını sıvıyağ ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya kepçe yardımıyl pankek harcını bırakın. Pankekin her iki yüzeyini de üzeri göz göz olana kadar pişirin. Pankekleri dörde bölerek üçgen parçalar elde edin. Üçgen parçaların yuvarlak kısmına kakaolu fındık kreması sürün. Bir parça krem peynir, damla çikolata ve orman meyveleri kullanarak pankeki süsleyip bir geyik yüzü yapabilirsiniz. Geyiğin boynuzlarını yapmak için üçgen dilimlerden birinden ince uzun çubuklar kesmeniz yeterli olacak.
Pankek Hamuru
Karıştırma kabında 2 yumurta ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtalı karışımın üzerine, sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.