Güzel Yaşa’da farklı damak tatlarını ve tercihleri, iyi yaşama dair önerileri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Cansu Coşkun, güzel yaşam yolculuğunda mutfak tutkusunu bizlerle paylaşan isimlerden biri, üstelik bu konuda kendini sürekli geliştirmeye ve eğitim almaya devam ediyor. Gelin kendisini yine kendi cümleleriyle tanıyalım.
Koç Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum. Üniversite eğitimim sırasında konum olarak da kampüsüme yakın olan Mutfak Sanatları Akademisi’nde sayısız workshop’a katıldım ve çocukluğumdan beri en büyük hobim olan alanda daha fazla pratik bilgi edindim.
Lisans öğrenimim esnasında yazın Milano’da bulunan Università Cattolica’da İtalyan Mutfağı dersini tamamladım. Şu anda öğrenim hayatıma Londra’da bulunan Le Cordon Bleu mutfak sanatları okulunda, “Diplôme de Pâtisserie” programında devam etmekteyim. Mutfak benim için profesyonel kariyerden ziyade hayattaki en büyük tutku, en keyifli meşgale. Şimdilik bu tutkumu işe dönüştürmek gibi bir gayem olmasa da yemeklerimi sevdiklerimle, yakınlarımla paylaşmak, onların damak tadlarına hitap edebilmek beni en mutlu eden şeylerden biri olduğundan kendimi her daim geliştirmek istediğim bir alan…
Fıstık ezmesi ve ev yapımı frambuazlı reçelli chia puding ya da portakallı kereviz salatası Cansu Coşkun’un doğaçlama hazırladığı lezzetlerden ikisi.
Güzel Yaşa okurları için hazırladığı sağlıklı kahvaltı önerisini incelemek isteyebilirsiniz?
Mevsiminde ve yerel beslenmenin önemine her geçen gün daha fazla vurgu yapılırken, topraklarımızın bize sunduğu çok torpilli bir meyve olan cennet hurması hakkındaki içeriği okumak isteyebilirsiniz.
Ayrıca Cansu Coşkun’un balık tutkunları için hazırladığı portakallı mercimek yatağında levrek ve pancarlı humus tarifi ilginizi çekebilir.