Malzemeler:
- 2 paket (her biri 100 gr) acai püresi
- 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
- 1 su bardağı çilek veya ahududu
- 1 büyük muz
- 1 1/2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/4 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Süsleme malzemeleri:
Taze meyveler, dilimlenmiş muz, granola, hindistan cevizi gevreği, fındık, çikolata parçaları
Hazırlanışı:
- Acai, yaban mersini, çilek, muz, kakao tozu, bal ve tarçını bir karıştırıcıya ekleyin ve pürüzsüz ve kremsi bir kıvama gelinceye kadar yüksek hızda karıştırın.
- İstediğiniz kıvama gelinceye kadar bir miktar hindistan cevizi suyu veya süt ekleyin.
- Karışımı iki kaseye bölün, üzerine malzemeleri ekleyin ve tadını çıkarın!
Püf Noktaları
- Dondurulmuş meyveleri karıştırmadan önce 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bu onların biraz erimesini sağlar, böylece kolayca karıştırabilirsiniz!
- Acai: Dondurulmuş acai bulamazsanız yerine acai tozu kullanabilirsiniz. Toz kullanıyorsanız, bu tarifte toplam 2 yemek kaşığı yeterli olacaktır (kase başına 1 yemek kaşığı). Ekstra 1 muz ve fazladan 1/2 bardak dondurulmuş meyve eklemeniz de gerekecek.
- Sıvılara dikkat edin: Kremsi, kalın bir acai bowl ile sulu bir kase arasında ince bir çizgi vardır. Mümkün olduğu kadar az sıvı kullanmak en iyisidir, yalnızca karıştırmaya yardımcı olacak bir şeye ihtiyacınız olduğunda ekleyin.
- Buz eklemeyin: Acai bowl yeterince kalın değil mi? Buz eklemek yerine, bir avuç dolusu donmuş çilek ve/veya yaban mersini ekleyin.
Kaynak: https://www.crowdedkitchen.com/