Yaş aldıkça ortaya çıkan çizgilerden ve sarkmalardan kaçınmak mümkün olmasa da doğal besinlerle etkilerini azaltmak mümkün.
Yılların etkilerine dur demek maalesef mümkün değil. Ama bedenimizde bıraktığı acımasız etkilerden bizleri uzun süre koruyacak birtakım besinler var ki her biri adeta mucize. İşte o besinler:
Yabanmersini
Yıllara meydan mı okumak istiyorsunuz bolca yabanmersini tüketin. Yüksek miktarda antioksidan ihtiva eden yabanmersini vücutta yaşlanmayı tetikleyen serbest radikalleri nötralize eder. Bu özelliği sayesinde yabanmersini, uzun yıllar boyunca gençliğimizi muhafaza etmemize yardımcı olur.
Buğday rüşeymi
Buğday rüşeyminin içinde bulunan çinko, cildimizin yeni hücre oluşumuna katkı sağlar. Salatalarınızın üzerine serperek ve yoğurda ilave ederek tüketeceğiniz yarım porsiyon buğday rüşeymi günlük çinko ihtiyacınızı kusursuzca gidermenin yanında size gençlik ve güzelliğinizi de geri kazandıracaktır.
Salatalık
Film sahnelerinin tartışmasız en sevimli sahnelerinden biridir yüzüne salatalık kabuğu yapıştırmış kadınlar. Kabuktan da medet umulur mu demeyin. O sahneler boşuna çekilmedi. Salatalığın kabuğunda bulunan silika maddesi kolajen üretimini artırmaya yardımcı olmanın yanında kırışıklıkları azaltmaya da katkı sağlar. O zaman ne yapıyoruz bolca salatalık tüketiyoruz.
Ayçekirdeği
Televizyon izlerken olsa da yesek dediğiniz bir başladı mı paketin sonunu getirene kadar rahat etmediğimiz ayçekirdeği cildimiz için bulunmaz bir nimet. Çünkü ayçekirdeği, kolajen yıkımının önüne geçen ve cildimizin doğal lipid duvarını korumaya yardımcı olan lignin fitoöstrojen bakımından oldukça zengin. Ama siz siz olun yine de dengeli tüketmeye özen gösterin cildim güzelleşecek diye kaselerce ayçekirdeği tüketirseniz bu kez de kilolarla savaşmak zorunda kalabilirsiniz.
Domates
Salataların vazgeçilmezi olan domatesin içinde bulunan likopen, UV ışınlarına karşı cildi koruyarak güneş lekesi, kuruluk ve kırışıklığın önüne geçiyor. Likopenin anti-aging özelliğini artırarak faydalarından daha fazla yaralanmak istiyorsanız tüketmeden önce biraz ısıtmanızı öneririz.
http://www.hurriyet.com.tr/yaslanma-karsiti-yiyecekler-22161331