Malzemeler
Bisküvi:
- 4 su bardağı kek unu
- ⅔ fincan toz şeker
- 5 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 100 gr soğuk tuzsuz tereyağı, parçalara bölünmüş
- 1 ¼ su bardağı ayran
- 100 gr krema
- Toz şeker
Çilek ve Krema:
- 4 su bardağı dilimlenmiş çilek
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- ¼ çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 1 ¼ su bardağı krema
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Bisküvi: Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
Bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyin ve karışım kaba un haline gelene kadar karıştırın. Ayranı ekleyin; sadece birleşene kadar karıştırın.
Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye açın; bir araya gelmesine yardımcı olmak için bir veya iki kez yoğurun. Hamuru dikdörtgen haline getirin. Uzunlamasına üçe, sonra çaprazlamasına dörde keserek 12 eşit parça elde edin. Bir spatula kullanarak yağlanmış fırın tepsisine aktarın, parçaları orijinal dikdörtgeni kabaca yeniden oluşturacak şekilde düzenleyin, ancak aralarında biraz boşluk bırakın.
Üstlerine krema sürün; toz şeker serpin. Tepsiyi altın sarısı kahverengi oluncaya ve iyice pişinceye kadar 25 ila 28 dakika pişirin (boşluklar yok olmalı, böylece tek ama kolayca ayrılabilen bir bisküviniz olur). Tepside 10 dakika soğumaya bırakın, ardından 2 büyük spatula ile dikkatlice tel ızgara üzerine kaldırın. Yaklaşık 1 saat, neredeyse tamamen olmasa da soğumaya bırakın.
Çilek ve krema: Bu arada çilekleri, toz şekeri, tuzu ve limon suyunu bir kapta karıştırın; ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Kremayı, vanilya ve pudra şekeri ile orta-yüksek hızda sertleşene kadar çırpın.
Bisküviyi dikkatlice bir servis tabağına kaydırın. Bisküvinin üzerine kremayı dökün; üzerine çilekleri koyun ve hemen servis edin.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/
Fotoğraf: Alpha Smoot