Kekin içine pastayı geri koyuyoruz! Bu sevilen tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Kekler pişip soğuduktan sonra yatay olarak dilimleyin ve içlerini püre haline getirilmiş çilek ve çırpılmış krema ile doldurun. Sonuç mükemmel.
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (parçalara bölünmüş-oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un
- ½ su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- ½ su bardağı tam yağlı süt (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı dilimlenmiş taze çilek
- 1 çay kaşığı taze limon suyu
- 1 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175°C’ye ısıtın.
Standart bir muffin kalıbını yağlayın. Üzerine un serpiştirin ve fazlalıkları alın.
1/2 su bardağı toz şeker, un, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın. Tereyağını ekleyin; parmaklarınızı kullanarak kuru karışım iri kırıntılar kıvamına gelene kadar karıştırın. Ortasında bir çukur açın. Yumurtayı ekleyin ve çırpın, ardından sütü ekleyin ve karıştırıp bir hamur oluşturmak için çırpın (küçük tereyağı parçaları olabilir). Muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
Kenarları hafifçe kızarana ve hafifçe bastırıldığında üstleri geri yaylanana kadar 15 – 20 dakika pişirin. Tepside 10 dakika soğumaya bırakın, ardından bir tel ızgara üzerine çevirin ve tamamen soğumaya bırakın.
Çilekleri, kalan 2 yemek kaşığı toz şekeri, bir tutam tuzu ve limon suyunu karıştırın. Çilekler sularını salmaya başlayana kadar, en az 15 dakika bekletin. Kremayı pudra şekeri ile çırparak yumuşak tepeler elde edin. Servis etmek için kekleri yatay olarak ikiye bölün, çilek ve krema ile doldurup servis yapın.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/
Fotoğraf: Christopher Testani