Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 15-20 adet çilek
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 fincan nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema (200 ml)
Hazırlanışı:
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin ve bir kenarda bekletin.
Muhallebiyi hazırlamak için krema hariç diğer malzemeleri tencerede ateşin üzerine almadan önce iyice karıştırın. Ardından ateşe koyup yine sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınması için bekletin.
Bu arada çilekleri yıkayıp temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.
Ilınan muhallebiye kremayı ilave edip karıştırın. Servis yapacağınız kuplara dilimlediğiniz çilekler, muhallebi ve un haline getirdiğiniz bisküvileri kat kat döşeyin, üzerine çilek dilimleri yerleştirin, soğutup servis yapın.