Bahar aylarının gözbebeği olan çilek mis gibi kokusu ve iştah açan görüntüsüyle bize “tatlı
tatlı” gülümsüyor.
Çilekli Tartölet
Malzemeler
Krema için: 3 su bardağı süt • 3-4 tatlı kaşığı un • 1 adet yumurta sarısı • 4 yemek kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası • 1 tatlı kaşığı tereyağı 100 gr. labne peyniri
Tartölet hamuru için:
2 su bardağı un • 4 yemek kaşığı pudra şekeri • 125 gr. tereyağı • 1 adet yumurta 1/2 paket kabartma tozu
Süsleme için:
300 gr. çilek
Hamur:
Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasına çukur açın. Bu çukura tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu koyun. Malzemeleri elinizle iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Ardından merdaneyle açın. Bir su bardağıyla
hamurdan parçalar kesin. Bu hamurları küçük tartölet kalıplarına yayın. Fazlalıkları
alıp hamurların üstünü bıçakla delin.
Hamurları 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
Krema:
Süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri bir tencereye alın; kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamını bulan muhallebiyi ocaktan alın. Tereyağı ve labne peynirini ilave edip mikserle karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Tartölet hamurlarını kalıplarından çıkartın. Kısa bir süre dinlendirin, ardından hazırladığınız muhallebiyi içlerine
paylaştırın. Çilekleri büyüklüklerine göre ikiye ve dörde kesin. Tartöletleri çilekle
süsleyip servis yapın.
Pınar Labne’li çilekli mini pasta
Malzemeler
200 gr. Pınar Labne • 200 ml. Pınar Krema Rondodan geçirilmiş • 1,5 lt su bardağı Hindistan cevizi •Yarım su bardağı dolusu pudra şekeri • 3-4 adet çilek • 1 yemek kaşığı damla çikolata
Kek için: 1 adet pastaban • 1 çay bardağı ılık su • 1 yemek kaşığı şeker (pastabanı ıslatmak için)
Pastabanları kalp kalıpla kesin. Üstlerini şekerli su ile ıslatın. Çilek ve damla çikolata hariç, tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Minik minik doğranmış çilekleri
ve damla çikolatayı ilave edin, tekrar hafifçe karıştırın. Pastabanların üzerine hazırladığınız Pınar Labne’li çilekli kremadan paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat kadar
soğutup servis yapın. Arzu ederseniz üzerlerini çileklerle servis öncesi süsleyebilirsiniz.
Krema Dolgulu Çiçekler
Malzemeler
500 ml. süt • 1/2 su bardağı nişasta • 1 çay bardağı toz • şeker • 1 paket vanilya • 75 gr. tereyağı • 1 paket krem şanti • 400 gr. büyük boy çilek
Süt, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatın, ardından tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyin ve iyice çırpın. Çilekleri enlemesine dört eşit parçaya bölün. Her bir katın içine eşit miktarda kremadan koyup üzerini kapatın ve servis yapın