Malzemeler:
- 500 gr Hindi Marine Acılı Kuşbaşı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çıtır kaplama ya da galeta unu
- ½ çay kaşığı paprika
- ½ çay kaşığı karabiber
- Kızartma Yağı
Acı Sos
- 1 diş sarımsak
- 2-3 adet arpacık soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet chili biber
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
- Biberleri yıkayın ve çekirdeklerinden ayırarak kabaca doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın ve sarımsak ve soğanı doğrayın soteleyin.
- Biberleri ve domatesi ekleyin kaynatın.
- Tüm baharatları ekledikten sonra blenderdan çekin ve koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Kuşbaşı Acılı Hindiye tuz ve karabiber, paprika ekleyin ve una bulayın.
- Yumurtaları çırpın ve una bulanan hindi kuşbaşıları yumurtaya bulayın ve galeta ununa bulayın ve altın rengine gelinceye kadar kızartın.
- Acı Sos ile servis edin.