Malzemeler
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1.5 su bardağı kısa taneli beyaz pirinç
- 1/2 tatlı kaşığı safran
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 4 karides (200 gram jumbo)
- 200 g kalamar
- 12 kabuklu midye (200 gram)
- 1 su bardağı bezelye
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları da soyup çok ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyun ve soğanlar gibi küp doğrayın. Temizlediğiniz deniz ürünlerini bol suda durulayın.
Tavuk suyunu tencereye alarak ısıtın. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Paella’da kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzün ve tavaya ekleyin. Üzerine de kp doğradığınız domatesleri ekleyin. Safranı da ilave edip ısıttığınız tavuk suyunun yarısını pirinçlere ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Bu arada yıkayıp temizlediğiniz deniz ürünlerini farklı bir tavada zeytinyağında yüksek ateşte ayrı ayrı soteleyin.
Sotelenen deniz mahsullerini pilava ilave edip kalan tavuk suyu ve bezelyeleri de ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
Paellayı, ince kıyılmış maydanoz ile servis edin.