Diyabetli birçok kişi, protein açısından zengin yiyecekler yiyerek daha sağlıklı beslenmeyi amaçlar. Protein, vücut organlarının- dokularının yapısı ve düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir. Hindi, besin ve protein açısından zengin ve düşük kalorili olduğundan, kilo vermeye ya da ideal kiloyu korumaya ve daha uzun süre tok kalmaya çalışan diyabetli kişiler için idealdir.
Araştırmalar, protein açısından yüksek bir beslenmenin yağsız vücut kütlesini korumak, vücut dokusunu onarmak, kemik sağlığını iyileştirmek ve kas gelişimini desteklemek konusunda yardımcı olduğunu da gösteriyor. Hindi eti bu açıdan da ideal bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor.
Şeker hastalığından muzdarip olanlar kendilerine uygun lezzetli hindi tarifleri ile sağlıklı beslenme fırsatı yakalayabilir. İşte diyabet hastalarının yapabileceği üç leziz hindi yemeği:
- Hindili Erişte
Malzemeler
- 300 gr kepekli makarna
- 500 ml hindi haşlama suyu
- 200 gr Pınar Kasap Hindi Bonfile (haşlanmış, küçük parçalara bölünmüş)
- 6 çay kaşığı az tuzlu soya sosu
- 100 gr bezelye (dondurulmuş olabilir)
- 2 çay kaşığı mısır unu
Hazırlanışı:
Makarnaları kaynar suda haşlayarak pişirin. Ardından suyunu süzün ve kenara alın. Bir tencerede haşlanmış ve parçalara ayrılmış hindi etlerini, bezelyeyi, soya sosunu ve hindi haşlama suyunu ekleyip orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca iki dakika beklemeniz yeterli. Üzerine 4 tatlı kaşığı soğuk su ile karıştırdığınız mısır ununu ekleyin. Sıvı hafifçe kalınlaşana kadar 1 dakika karıştırın. Erişteleri de ekleyip karıştırınca yemeğiniz hazır.
- Fırında Hindi Pirzola
Malzemeler
- 600 gr Pınar Kasap Hindi Pirzola
- 1 adet limon
- Biberiye, kekik vb taze otlar
- Taze çekilmiş karabiber
- 300 ml kaynar su
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200°C ısıtın. Hindi pirzolaları, fırın tepsisinin üzerine yerleştirdiğiniz ızgaraya koyup üzerine ikiye böldüğünüz limonların suyunu sıkın. Limon kabuklarını ise hafifçe kestiğiniz hindi pirzolaların içine yerleştirin. Otları ve karabiberi hindinin üzerine serpin. Sıcak suyu fırın tepsisine döküp, ardından fırına koyun. Gerekirse arada sıcak su ilave ederek hindi etleri pişene kadar fırında tutun. Fırından çıkarınca, üzerini folyo ile kapatıp 15 dakika bekletin.
- Fırında Parmesanlı Hindi
Malzemeler
- 400 gr Pınar Kasap Hindi Bonfile (3 ya da 4 dilime bölünmüş)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/3 su bardağı kepekli ekmek kırıntısı
- 1/3 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- 2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
- 1/2 çay kaşığı kuru kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Derin bir kapta yumurta, zeytinyağı ve suyu çırpın. Ayrı bir tabakta ise hindi hariç kalan malzemeleri karıştırın. Hindi etinin her tarafını önce yumurta karışımına bulayın. Daha sonra kırıntı karışımına batırın. Hindileri yağlı kağıt koyduğunuz bir fırın tepsisine dizin ve üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. Kızarıp içi de çiğ kalmayana kadar pişirin.
Kaynak: https://www.medicalnewstoday.com/