Malzemeler
2,5 kg taze dana kemiği, 2 su bardağı küp küp doğranmış havuç, 2 su bardağı küp küp doğranmış kereviz; 3 su bardağı küp küp doğranmış soğan, 4-5 dal maydanoz, 4-5 dal taze kekik, 3-4 adet defne yaprağı, 3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı doğranmış domates, 1 çorba kaşığı çekilmiş tane karabiber, tuz
Öncelikle bir fırın tepsisine koyduğunuz kemikleri 220 dereceye ayarladığınız fırında belli aralıklarla çevirerek her tarafını pişirin. Bir tencereye zeytinyağını koyun. Üzerine sarımsakları, havucu, kerevizi ve soğanı ilave edin ve karamelize olana kadar pişirin. Ardından domatesleri de ilave ederek 2-3 dakika daha pişirin. Daha sonra bu karışıma kemikleri koyun. Maydanozu, taze kekik, defne yaprağını saplarından dikiş ipliği ile bağlayıp karışıma ekleyin. Ardından tüm bu malzemelerin üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca altını kısın, baharatları ilave edin ve belli aralıklarla üzerinde oluşan köpüğü de alarak yaklaşık 6-7 saat pişirin. Sos pişince ince delikli bir süzgeçten geçirin. Sosunuz kullanılmaya hazır.