Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- Sarı, yeşil çeri domates
- Çekirdeği çıkarılmış, yeşil ve siyah zeytin
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına dilimler halinde kesin ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Fırını 200 derecede ızgara programında ısıtın. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayın. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber gezdirerek fırına verin.
Tavaya biraz zeytinyağı koyun, sarımsakları ince ince kesip tavaya ekleyin. Rendelediğiniz kırmızı domatesleri de ilave edip tuz karabiber ekleyerek çektirin, tavadan almadan önce sirke ekleyin.
Renkli domatesleri yıkayıp büyüklüklerine göre üçe ya da dörde bölün. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri halkalar halinde kesin.
Fırında pişen patlıcanları çıkarıp servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız domates sosu bir kaşıkla gezdirin. Renkli domatesleri ve zeytinleri bu sorun üzerine koyun, doğradığınız maydanozlarla süsleyerek servis yapın.