Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan • 2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber • 1 adet limonun suyu
2 bardak balık suyu • 2 yemek kaşığı domates püresi • 3-4 adet domates
2 adet mezgit • Kuru kekik, kuru fesleğen • Biberiye • Pulbiber • Tuz • Karabiber
Soğan ve sarımsağı doğrayın. Biberi küp küp kesin. Domatesleri yıkayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Sonra sarımsak ve biberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Limon suyu ve baharatları ekleyip 2-3 dakika pişirin. Domatesleri, balık suyunu ve domates püresini ekleyin, 10 dakika daha pişirin. Bu arada balığı orta büyüklükte parçalara kesin. Çorbaya ilave edin, kapağını kapatın ve balıkları pişmeye bırakın. İsteğe göre yeşillik serpip servis yapın.
Biz farklı bir deneyim için domatesleri bütün haline kullandık ama isterseniz siz bu tarifi domatesleri küp şeklinde doğrayarak da hazırlayabilirsiniz.