Kek Malzemeleri:
- 10 adet kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru erik
- 1 su bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmezi
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Dondurma için malzemeler
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı bal
- 5 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Tablet (70 gr’lık) Sütlü Çikolata
Çiğ kek hazırlanışı:
Tüm malzemeyi homojen bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirin. Hamur kıvamını alması için süt miktarını gerekirse artırabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak kelepçeli bir kalıba karışımı elinizle bastırarak bir taban oluşturun. Buzdolabında bekletin.
Dondurmanın hazırlanışı:
Dondurmayı benmari usulü eritin. Diğer tarafta süzme yoğurt, bal, kakao ve vanilyayı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Eriyen çikolatayı da bu karışıma ekleyip iyice çırpın.
Buzdolabındaki kek kalıbını çıkarıp kekin üzerine dondurma karışımını döküp derin dondurucuya koyun. İyice donduktan sonra buzdolabının alt rafına alın. Meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.