Malzemeler
- 2½ su bardağı (375 g) un
- ¾ fincan (165 g) pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı taze hurma (yaklaşık 12 adet), çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
- ½ fincan (80 g) çekirdeksiz kuru üzüm
- 1½ su bardağı (185 g) granola
- ½ fincan (125 ml) sızma zeytinyağı
- ¾ su bardağı (180 ml) süt
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı vanilya
- 4 küçük yeşil elma, soyulmuş ve rendelenmiş
- Akçaağaç şurubu, servis için
Hazırlanışı
Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Un, şeker, tarçın, hurma, çekirdeksiz kuru üzüm ve 1 bardak (125 g) granolayı büyük bir kaseye koyun ve karıştırın.
Yağ, süt, yumurta, vanilya ve elmayı ekleyin ve sadece birleşene kadar karıştırın.
Karışımı yağladığınız ya da yağlı kağıt kullandığınız muffin kalıplarına paylaştırın ve üzerlerine kalan granolayı ekleyin.
25-30 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarın ve bir ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Servis etmek için akçaağaç şurubu gezdirin.
Kaynak: https://www.donnahay.com.au/