Taze mevsim sebzeleriyle hazırlayacağınız salatalarınızı damakları şenlendirecek soslarla zeginleştirmek istiyorsanız, önerilerimize mutlaka kulak verin!
- Salata yaparken malzemelerin ıslak olmamasına dikkat edin çünkü ıslak olan salata malzemeleri sosu yeteri kadar çekemez.
- Salata sosunun miktarı önemli. Eklenecek sos her salata yaprağını ıslatacak kadar olmalı, yoksa fazla sulanarak salatanın tadını bozabilir.
- Salata sosu hazırlarken mayonez yerine süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.
- Salata sosunuzu hardal, çekilmiş karabiber, şeker ve çeşitli baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.
- Marine zeytinlerin sosundan bir miktar ayırıp salatalarınızı çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz.
- Salata sosunu hazırladıktan sonra içine 1 çorba kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz; bu su sosunuzu bağlamaya ve tüm malzemenin, tatların birbirine daha iyi geçmesine yardımcı olur.
- Salata sosunu farklılaştırmak için hazırladığınız sosa portakal kabuğu rendeleyin veya limon suyu ile portakal suyunu yarı yarıya koyun.