Malzemeler
- Pınar Karides
- Üç Adet Çanak Enginar
- 1 Adet Küp Doğranmış Kuru Soğan
- 1 Adet Limon Suyu
- 1 Tutam Şeker
- 1/2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
- 1/2 Adet Sarı Dolmalık Biber
- 7-8 Dal Maydanoz
- 2 3 Dal Kekik
- 1 Adet Salatalık
- 4-5 Adet Cherry Domates
- 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
- 1 Diş Ezilmiş Sarımsak
- 1 Adet Limon Suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Tencereye kuru soğan enginar limon suyu zeytinyağı tuz şeker ve 1 çay bardağı su ekleyin.
Orta ateşte yaklaşık 25-30 dk pişirin.
Piştikten sonra soğuması için kenara alın.
Karidesleri zeytinyağında soteleyin.
Tuz ve karabiber ekleyerek kezzetlendirin.
Dolmalık biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
Salatalığı dörde bölerek çekirdek kısımlarını alın ve küp şeklinde doğrayın.
Cherry domatesleri 2’ye bölün.
Maydanozları ince ince doğrayın.
Derin bir kabın içinde limon suyu elma sirkesi ezilmiş sarımsak tuz karabiberi karıştırın zeytinyağı ilave ederek çırpın.
Karidesler cherry domates salatalık dolmalık biberler kekik ve maydanozları sos kabının işinde harmanlayın.
Karides salatasını soğumuş olan enginar çanaklarının üzerlerine kaşıkla koyarak servis edin.
Tarif videosu için lütfen tıklayın.