Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 4 adet enginar kalbi
- 500 gr Pınar hindi kuşbaşı et
- ½ tk toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Enginar çanaklarını 4 eşit parçaya bölün.
- Tencereye koyduğunuz zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğranmış soğanları ekleyip renk değişene kadar kavurun.
- Hindi kuşbaşı etinizi ekleyip yüksek ateşte renk değişene kadar soteleyin. Az miktarda eklediğiniz sıcak su ile pişirme işlemini sürdürün.
- Yumuşamış etlere doğramış olduğunuz enginarları tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.