Malzemeler:
- 12 adet yumurta beyazı
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2½ çay kaşığı beyaz sirke
- 250 g böğürtlen
- 300 g vişne
- 100 g bitter çikolata
- 2/3 bardak krema
- 800 ml krem şanti
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Fırını önceden 140°C’ye ısıtın. 2 büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Pavlova’yı yapmak için yumurta akını mikserle yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Pudra şekerini bir yemek kaşığı yardımıyla azar azar ilave ederek şeker eriyene kadar çırpın. Pudra şekerini yumurtalara yedirdikten sonra aynı şekilde esmer şekeri kontrollü ilave edin. Karışım sert ve parlak olana kadar her eklemeden sonra iyice çırpın. Mısır unu ve sirkeyi birleştirip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Beze karışımına yavaşça ilave edin.
Tepsideki yağlı pişirme kağıtlarının üzerine 12 cm x 30 cm boyutunda bir dikdörtgen çizin ve beze karışımını dikdörtgenlerin üzerine dökün. Dikkatlice kütükler formu vermeye çalışarak şekillendirin. 1 saat pişirin. Fırını kapatın ve kapak kapalıyken bezelerin tamamen soğumasını bekleyin.
Pavlova’nın üzerinde kullanacağınız çikolatalı kremayı yapmak için çikolatayı ve kremayı küçük bir tencereye koyun ve düşük ısıda birleşene ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Soğuması için kenara alın.
Kremşantiyi elektrikli bir mikserle sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Çikolata karışımını ekleyin ve mermer efekti oluşturmak için hafif karıştırın.
Servis yapmadan hemen önce, her bir Pavlova’ya küçük parçalar halinde çikolatalı kremadan ekleyin ve üzerine böğürtlen ve vişne serperek servis yapın.