Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- ⅓ fincan şeker
- 250 gr bitter çikolata, iri kıyılmış
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz espresso
- 3 büyük yumurta
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- Damla çikolata
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Standart bir muffin kalıbının 6 kabına tereyağı sürün ve toz şeker serpin; fazlasını hafifçe vurarak silkeleyin. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kapta, kaynayan su dolu bir tencerenin üzerinde pürüzsüz olana kadar karıştırarak benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın.
Bir kasede un, toz espresso ve tuzu karıştırın. Orta-yüksek hızda bir mikserle tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve tamamen karışana kadar karıştırın. Un karışımını ilave edin; birleşene kadar çırpın. Vanilya ve çikolatayı ekleyin.
Hamuru kaşıkla hazırlanmış kaplara paylaştırın, üzerine damla çikolata yerleştirin. Yaklaşık 8 ila 10 dakika pişirin. Kekleri kalıptan çıkarmadan önce 10 dakika tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.