Malzemeler:
- 500 gr. kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, Toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Sıvı yağı ve tereyağını bir tencereye alın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra domates ve biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Bir gece önce suya koyduğunuz fasulyeleri süzün ve salçalı soğanlı karışıma ekleyin. Kısa bir süre karıştırıp su, toz kırmızı biber ya da kara biberi ekleyin. Üzerini 3 ya da 4 parmak kadar geçecek şekilde su ilave edin, fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.