Malzemeler:
- 1 kg kemiksiz dana biftek antrikot
- 1 adet soğan
- ½ çay bardağı zeytin yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı döner baharatı (muskat, kimyon)
Hazırlanışı:
- Soğanı mutfak robotunda püre haline gelene kadar karıştırın. Derin bir kasede soğanı, yoğurdu, zeytinyağını ve baharatları ekleyip bir sos elde etmek için karıştırın.
- Etinizi yaklaşık 1,5 cm kalınlıkta kesip biftek parçalarını bu sosa alın her tarafını kaplaması için harmanlayın. Ardından kasenin ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında sosun ete iyice geçmesi için bekletin.
- Mutfak tezgahının üzerine streç filmi birkaç kat olacak şekilde yayın. Dinlenmiş etleri üzerine yerleştirin ve streç filmi rulo şeklinde sarıp eti iyice sıkıştırın. Rulonun uçlarını düğüm atar gibi kendi etrafında döndürecek kapatın. Tekrar bir kat streç filme sarıp en az 1 gece derin dondurucuda dondurun. Bu sürenin sonunda çıkartıp keskin bir bıçakla ince ince kesip tavada kızartın. Lavaş, pilav ya da ızgara domates ve biber ile servis yapabilirsiniz.