Malzemeler:
Hamur
- 100 g tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 3 büyük yumurta
- 1 tatlı kaşığı kaşığı şeker
- Tuz
Dolgu Kreması
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
Çikolata sos
- 100 g çikolata,
- 5 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Önce hamuru hazırlayarak başlıyoruz. Tencereye su ve tereyağını koyup kısık ateşte yağ eriyene kadar karıştırın. Yağ eriyince şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. Ardından unu ekleyip pütürüsüz bir hamur elde etmek için sürekli karıştırın. Kıvam alıp koyulaşana kadar kısım ateşte karıştırıp pişirmeye devam edin.
Hamuru ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Ardından yumurtaları tek tek ve her seferinde hamur kıvamı tekrar katılaşana kadar karıştırarak ilave edin. Bütün yumurtaları aynı anda eklemeyin. Karıştırmak için el çırpıcısı ya da mikser kullanabilirsiniz.
Sıkma torbasına uç yerleştirin ve hazırladığınız hamuru torba yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince uzun olacak şekilde sıkın.
Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında hafif kızarana kadar pişirin. Pişince fırını kapatın ama eklerler ılınıncaya kadar fırında bırakın.
Krema hazırlamak için tereyağı hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alıp iyice çırpın. Sonra sos tenceresini ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.
Bu arada çikolata sosu için krema ve tereyağını tencerede ısıtın, çikolatayı da tencereye ilave edin ve karıştırarak eritin.
Fırından çıkan ekleri yan taraflarından keserek açın ve ılınan kremayla doldurun. Üzerlerine çikolata sosu gezdirin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.