Kendi hikâyeleriyle yüzbinlerce kişiye rehberlik eden sosyal medya fenomenleri, Güzel Yaşa ev sahipliğinde düzelenen workshop’ta birbirinden lezzetli yemekler için kolları sıvadılar.
Seyahat ve sağlıklı yaşam alanında kendi hikâyeleriyle binlerce kişiye rehberlik eden sosyal medya fenomenleri, MSA’nın tecrübeli eğitmenlerinden biri olan Efe Çakıroğlu’nun önderliğinde, bir yandan yemek pişirmenin bir yandan da işin püf noktalarını öğrenmenin şansını yakaladılar.
Etkinliğin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Pınar Et Kurumsal İlişkiler Müdürü Okan Kaçakçı, sağlıklı yaşamın önemine değinerek katılımcılara hoş geldiniz mesajını iletti. Şef Efe Çakıroğlu’nun talimatlarını pür dikkat dinleyen katılımcılar, bu özel atölyenin ilk yemeğini hazırlamaya başladılar. Balkabaklı tiramisunun tarifiyle güne tatlı bir başlangıç yapan fenomenler, ardından diğer yemekler için kolları sıvadılar. Bir yandan yemek yapıp bir yandan müziğin ritmine kendini kaptıran konuklar arasındaki tatlı rekabet görülmeye değerdi. Bu süre zarfında sosyal medya paylaşımları yapan fenomenler, etkinlikte geçirdikleri eğlenceli dakikaları ve lezzet şölenini takipçileriyle paylaştılar.
Menüde yok yok…
Tatlılarını dolaba soğumaya koyduktan sonra hindilerini hazırlayan konuklar, muhteşem bir zencefilli yer alması çorbası yapmanın sırrını da Efe şeften öğrendiler. Ana yemeğin yanında gerek zengin görüntüsü gerekse lezzetiyle tadı damaklarda kalan kestaneli pilav ve pancarlı salata tarifleri de en beğenilen tatlar arasında yer aldı.
Dolu dolu geçen bu etkinliğin sonunda birbirinden lezzetli yemeklerle mideler şenlendi. Zencefilli yer elması çorbası, pancarlı salata, fırında hindi, kestaneli pilav ve son olarak da balkabaklı tiramisu ile zengin bir yılbaşı menüsü tamamlanmış oldu.
Etkinliğin sonunda ise MSA eğitmen şefi Efe Çakıroğlu’ndan sertifikalarını alan konuklara Pınar Et’in Premium ürünlerden oluşturulmuş cooler bag hediyeleri takdim edildi.
Kutu: Hindi etiyle ilgili Efe şefin tavsiyeleri:
- Hindi derisi tavuk etine göre daha sert olduğu için içini bolca yağlamak gerek.
- Hindi derisi kalın olduğu için yırtılma veya kopma durumlarıyla karşılaşılmaz. Bu yüzden deriyi kaldırıp içine tereyağını rahatlıkla sürebilirsiniz. Ayrıca mühürlemek de çok önemli.
- Hindi etinin piştiğini eti kaldırdığınızda anlayabilirsiniz. Şayet et, renk almış ve lime lime oluyorsa pişmiş demektir.
- Hindi etiyle birlikte mevsim sebzeleri pişirmek bu yemeğe lezzet katacaktır. Ancak ikisinin pişme süreleri farklı olduğundan önce hindiyi birkaç saat pişirmeli ve ardından sebzelerin yanına koymak doğru olacaktır.
Özellikle evlerde kesme tahtalarına çok dikkat edilmeli. Kümes hayvanları için ayrı, kırmızı et için ayrı kesme tahtaları kullanılmalı.