Malzemeler
• 1,5 su bardağı firik
• 1/2 bardağı pilavlık bulgur
• 1 adet soğan
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates (küçük doğranmış)
• 2 su bardağı et suyu
• 2 su bardağı su
• Tuz, Karabiber, Pul biber
Hazırlanışı:
Soğanı soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ ekleyip soğanları hafif pembeleştirin. Ardında yıkayıp süzdüğünüz firik ve pilavlık bulguru ile kurutulmuş domatesleri ilave edip soğanla birlikte kavurun. Birkaç dakika kavurduktan sonra tuz ve baharatları ilave edin suları da ekleyip pişmesi için tencerenin kapağını kapatın. Pişen pilava kalan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip bir kez karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Yanında iyi gider