Malzemeler:
- 4 adet armut
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Tarçın, Karanfil, Anason
Hazırlanışı:
Armutları yıkayıp kurulayın, ortadan ikiye kesip çekirdekleri çıkarın. Kararmasını önlemek için sıktığınız limon suyuyla ovun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Armutları çukur kısımları üstte kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Çıkardığınız çekirdekleri de tepsiye koyun.
Armutların üzerine bir parça tereyağı ve esmer şeker koyup üzerine tarçın serpin. Anason ve karanfilleri dearmutların üzerine serpiştin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Armutlar soğuyunca vanilyalı dondurma ve biraz tarçın ılık ya da soğuk servis edin.