Malzemeler
1 adet bütün hindi
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
4 diş sarımsak
1 avuç balkabağı
10 adet orta boy kestane
1 adet limon
15 tane karabiber
15 tane kuş üzümü
1 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 silme yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı bal
6-7 sap biberiye
2 adet kırmızı elma
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Hindiyi yıkayıp kurulayın. Limonu sıkın. Tereyağının yarısını yakmadan bir tavada eritin. Biraz tuz, karabiber, bal ve limonu tereyağına ilave edip karıştırın. Hindinin üzerine bir fırça yardımıyla sürün, kalanı kenara ayırın. Hindiyi dilerseniz bir gece ya da 2-3 saat dinlendirin.
Kestaneleri yıkayıp soyun. Balkabağını, havuçları, soğanı soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı soyun ve dörde bölün. Pirinçleri yıkayıp süzün. 2 yemek kaşığı yağda prinçleri kavurun. Karabiber, toz şeker, kuş üzümü, tuz, kestane, havuç, soğan, sarımsak ve balkabağını da pirince ilave ederek bir miktar daha kavurun. Üzerine 1,5 bardak su koyun ve 20 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız pirinçli harç ile hindiyi doldurun. Dilerseniz hindinin bacaklarını çapraz şekilde bağlayın. Karın kısmı üstte kalacak şekilde büyük boy fırın poşetine yerleştirin, 190 dereceye ayarlanmış fırına sürün. 3 saat boyunca pişirin. Pişen hindiyi fırından ve poşetten çıkarın. Elmaları ikiye bölün. Hindiye kalan tereyağlı sosu da sürüp fırının üst ızgarasında yaklaşık 5 dakika süreyle hindiyi ve elmayı 200 derecede pişirin. Üstleri kızarınca servis tabağına alın. Hindinin yanına ve üstüne biberiyeleri ve elmaları dizip servis yapın. Dilerseniz kırmızı renkli farklı meyvelerle de süsleyebilirsiniz.