Malzemeler:
- 4 orta boy tatlı patates (yıkanıp kabukları fırçayla temizlenmiş)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 250 gr brokoli (sert uçları kesilmiş)
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (süzülmüş ve durulanmış)
- Dilimlenmiş biber turşusu
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Patateslerin her tarafını çatalla delin. 2 yemek kaşığı yağ ile ovun; tuz ile baharatlayın. Patatesleri önce yağlı kağıda sonra alüminyum folyoya sarın ve fırın tabanına yerleştirdiğiniz ızgara teli üzerine koyun. Bir üst rafa fırın tepsisini ters çevirerek patateslere yakın olacak şekilde yerleştirin, bu şekilde 60 dakika pişirin. Patateslerin büyüklüğüne göre pişme süresi değişeceğinden arada kontrol edin.
Bu arada brokoliyi zeytinyağında tuz ve karabiber ekleyerek tavada hafif soteleyin.
Pişen patatesleri sardığınız folyodan çıkarın ve ikiye bölüp üzerine biraz daha tuz ve karabiber ekleyerek çatalla hafifçe ezin. Sotelediğiniz brokoli, haşlanmış fasulye ve dilimlenmiş biber turşusunu patatesin içine ilave edin. Üzerine yağ gezdirip ve biraz tuz serperek servis edin.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/