Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 500 gr taze kuşkonmaz kibrit büyüklüğünde doğranmış (ıspanak kökü de kullanabilirsiniz)
- 1 demet turp, dörde bölünmüş
- ¼ su bardağı zeytinyağı + 2 çay kaşığı
- 1 limon suyu
- 3 diş sarımsak, kıyılmış
- ⅕ fincan kıyılmış maydanoz yaprağı
- 5 taze soğan, doğranmış
- ¼ antep fıstığı, doğranmış
- Tuz
- Toz kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Fırını 200C’ye ayarlayın ve bir fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
Orta boy bir kapta doğranmış kuşkonmaz (ıspanak kökü de olabilir) ve turpu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve fırın tepsisine yayın. Sebzeleri 15-20 dakika veya sebzeler istediğiniz dokuya ulaşana kadar pişirin. 20 dakika soğumaya bırakın.
Kinoayı iyice yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayıp süzün.
Büyük bir salata kasesinde limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, tuzu ve pul biberi çırpın.
Fırınlanmış sebzeler kinoa, maydanoz, taze soğanları sosla birlikte kaseye ekleyin ve birleştirmek için iyice karıştırın.
Kaselere paylaştırın ve üzerini Antep fıstığı ile kaplayın.
Kaynak: https://www.eatingbirdfood.com/