Yapımı hızlı ve basit bu klasik kurabiyelerin malzeme listesi evde kolayca temin edebileceğiniz ürünlerden oluşuyor. Un yok, tereyağı yok! Hazırlaması 15 dakikadan az, pişirmesi ise sadece 12 dakika. Ara tatilde çocuklarla mutfağa girip bu leziz kurabiyeleri birlikte hazırlayabilirsiniz. Yemesi de hazırlaması kadar hızlı olacak emin olun!
İpuçları
Tüm fıstık ezmeleri aynı değildir. Doğal fıstık ezmesi kullanmaya çalışın.
Kurabiyeleri yapmadan önce malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun, karıştırılması çok daha kolay olacaktır.
Tarifte stand mikseri kullanıldı ama siz mikser kullanmadan da kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz. Stand mikseri işi hızlandırır ama malzemeleri birleştirmek için tahta bir kaşık kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Üzerine desen yapmak: Bir çatalın dişlerini kullanarak çapraz desen yapabilirsiniz, hafifçe bastırmanız yeterli.
Fıstık ezmeli kurabiye hamuru yağlı görünür ve unla (ve tereyağıyla) yapılan tipik bir kurabiyeden daha yumuşaktır. Bu nedenle hamuru ve kurabiyeleri nazikçe tutun ve un eklemeye çalışmayın.
Malzemeler
- 1 su bardağı fıstık ezmesi
- 1 büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker, üzerine serpmek için biraz daha fazlaya ihtiyacınız olacak
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı vanilin
- ¼ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175°C’ye ısıtın, fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamur karıştırma aparatı takılı stant mikserinin kasesinde fıstık ezmesi, yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu iyice birleşene kadar çırpın.
Dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.
Çatalın dişlerini kullanarak ve hafif bastırarak hamur toplarını hem düzleştirin hem de üzerine desen verin.
Üzerine şeker serpin ve fırına verin. Hafifçe kabarana kadar 11 ila 12 dakika pişirin. Kurabiyeler hala yumuşak olacaktır. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika soğumaya bırakın.
Saklamanın En İyi Yolu: Hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında yedi güne kadar saklayabilirsiniz.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/ Fotoğraf: Grant Webster