“Mısırcııı” diye seslenen mısır arabasından mısır almaya çekiniyorsanız, evde kendiniz de közde mısırla yapabilirsiniz. Hem tam zamanı hem yapması tahmin edemeyeceğiniz kadar kolay.
Üstelik sağlık için son derece faydalı. Yüksek lif içeriğiyle bağışıklık ve sindirim sistemi için tüketilmesi gereken besinler arasında geliyor.
Mısırı şimdi alıp kış aylarında kullanmak için saklamak isterseniz:
- İsterseniz bu mevsimde alacağınız mısırları hazır evdeyken hazırlayıp derin dondurucuda saklayarak kış boyunca salatalarınızda, pizzalarınızda, yemeklerinizde ya da çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
- Mısırı derin dondurucuda saklamak için ayıkladıktan sonra bütün halindeyken kısa bir süre sıcak suda haşlamalısınız.
- Ardından soğuk suya tutup süzülmesini bekleyin. Suyu süzüldükten sonra mısır taneleri bir bıçak yardımıyla koçanından keserek sıyırın. (Bu taneleri ayırma işlemini çatalla ya da elinizle de yapabilirsiniz ama bıçakla çalışmak daha rahat oluyor.)
- Ayrılan mısır tanelerini kağıt havlu ya da bir mutfak bezi üzerinde iyice kuruyana kadar bekletin, ardından paketleyerek ve porsiyonlayarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Közde mısır tarifinin yapılışını izlemek için tıklayın.