Bitkisel yağlar yerine kullanılabilir. Keklerde ve ekmeklerde 3 kaşık kanola yağı, çeyrek su bardağı tereyağına denk gelir.
Dumanlanma noktası: 2040C
En iyi kullanımı: Salatalar, ocak yemekleri ve bazı fırın yemekleri.
Tat: Nötr
Raf ömrü: 1 yıl
Saklama şekli: Oda sıcaklığında
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4719″ title=”HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI” img_height=”400px”]
Oda sıcaklığında neredeyse katı durumda olur ve sıfıra yakın kaloriye sahiptir.
Dumanlanma noktası: 1760C
En iyi kullanımı: Şeker ve tatlıları kaplamada. Bitkisel yağlar yerine geçebilir. 1 çay kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı,
1 çay kaşığı bitkisel yağ yerine kullanılır. Yarım bardağa yakın Hindistan cevizi yağı ve yarım bardak tereyağını birlikte kullanırsanız bir bardak bitkisel yağ yerine geçebilir.
Tat: Hindistan cevizi
Raf ömrü: 2 yıl
Saklama şekli: Oda sıcaklığında
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4716″ title=”BADEM YAĞI” img_height=”400px”]
Yüksek bir dumanlanma noktası olan bu yağ, yemekte tamamlayıcı olarak kullanıyor ve ustaca katılmış bir tad veriyor.
Dumanlanma noktası: 215 -2570C (saflığına göre değişiyor)
En iyi kullanımı: Soteler ve vog tavada pişirilen yemeklerde (özellikle Asya yemeklerinde).
Tat: Kızarmış badem
Raf ömrü: 3 ay
Saklama şekli: Buzdolabı
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4714″ title=”AVOKADO YAĞI” img_height=”400px”]
Doğal yağlar içinde en yüksek dumanlanma noktasına sahip. Hem tamamlayıcı hem pişirme yağı olarak seçilebilir.
Dumanlanma noktası: 2700C
En iyi kullanımı: Mühürlemede ve vog tavada pişirilen yemeklerde.
Tat: Yumuşak ve kabuklu
Raf ömrü: 1 yıl
Saklama şekli: Buzdolabı (biraz bulanık görünebilir ama oda sıcaklığında hemen çözülür)
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4722″ title=”ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI” img_height=”400px”]
Şarap yapımında elde edilir.
Dumanlanma noktası: 2000C
En iyi kullanımı: Soteler, kızartmalar ve salata soslarında.
Tat: Temiz ve hafif
Raf ömrü: 6 ay
Saklama şekli: Buzdolabında
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4718″ title=”FINDIK YAĞI” img_height=”400px”]
Sağlıkta zeytinyağına benzer faydaları var.
Dumanlanma noktası: 2210C
En iyi kullanımı: Hamur işleri, marinasyon ve salata soslarında.
Tat: Yumuşak, kremamsı ve kabuklu.
Raf ömrü: 1 yıl
Saklama şekli: Buzdolabı ya da oda sıcaklığında.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4723″ title=”YERFISTIĞI YAĞI” img_height=”400px”]
Kızartmalarda şüpheye düşmeden kullanılabilecek bir yağ. Diğer yemeklere de yakışır.
Dumanlanma noktası: 2320C
En iyi kullanımı: Pişirmede ve tat vermek için yemeği sonlarken.
Tat: Hafif, iştah açıcı
Raf ömrü: 3 yıl
Saklama şekli: Oda sıcaklığında.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4721″ title=”SUSAM YAĞI” img_height=”400px”]
Tad katmak adına Asya mutfağında kullanır.
Dumanlanma noktası: 2100C
En iyi kullanımı: Pişirme, salata sosları ve yemeğin üzerine.
Tat: Susam tadında ve hafifi kabuklu.
Raf ömrü: 1- 2 yıl
Saklama şekli: Buzdolabı
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4715″ title=”AYÇİÇEK YAĞI” img_height=”400px”]
Çok yönlü bir yağdır, uzun süre taze tuttuğu için özellikle kızartmalarda kullanılır.
Dumanlanma noktası: 2320C
En iyi kullanımı: Pişirme, kızartma ve salata sosları.
Tat: Susam tadında ve hafifi kabuklu.
Raf ömrü: 2 yıl
Saklama şekli: Oda sıcaklığında.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4717″ title=”CEVİZ YAĞI” img_height=”400px”]
Diğer yağlara göre daha çabuk bozulur o yüzden az miktarlarda satın alınması tavsiye edilir.
Dumanlanma noktası: 2040C
En iyi kullanımı: Salata sosları ve yemeğin üzerine.
Tat: Kabuklu
Raf ömrü: 6 ay
Saklama şekli: Buzdolabında.
[/vc_carousel_son][/vc_carousel_father]