Malzemeler
300 gr hindi kıyma, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 orta boy rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 4 yemek kaşığı soya sosu, 1,5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1/2 cm taze zencefil, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 adet havuç, 100 gr bezelye, 1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber, kimyon.
Hindi kıymasının içine soğanı, rendelenmiş sarımsağın yarısını, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı soya sosunu, limon kabuğu rendesini, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyin. Tüm karışımı güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Tavada kalan zeytinyağında köftelerin her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
1 litre kaynamış suyun içine (hindi haşlama suyunuz varsa kullanabilirsiniz) halka doğradığınız havuç, iri parçalar halinde doğradığınız kırmızı biber ve bezelyeleri ekleyin. Susam yağı, kalan soya sosu, kalan sarımsak rendesi ve rendelenmiş taze zencefili ilave edip sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan aldığınız çorbanın içine noodle ilave edip ağzını kapatın ve dinlendirin. Hindi köftelerini de çorbaya ilave edip servis yapın.