Malzemeler
300 gr hindi göğüs
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 doğranmış arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı
• Evinizde kıyma makineniz yoksa kasabınızdan bu konuda yardım alabilirsiniz. İlk adımda hindi göğüs etini kıyma makinesinde çekerek kıyma haline getirin.
• Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyun. Kıymaya rendeleyin. Kırmızı biberin tohumlarını çıkarıp küçük küpler halinde keserek hindi kıymaya ekleyin. Bir yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı soya sosunu rendelediğiniz limon kabuğu rendesiyle birlikte kıymalı harca ekleyin.
• Tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek tüm malzemeleri yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp yuvarlak istediğiniz formda köfteler hazırlayın.
• Izgara döküm tavayı ısıtıp zeytinyağı ile yağlayın ve köftelerin her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp yanında salata ile servis yapın.