Malzemeler:
- 500 gr hindi bonfile
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı panko (ekmek kırıntısı)
- Tuz, Karabiber, Taze kekik
Patates püresi için:
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Taze soğan, taze kekik, maydanoz
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Hindi etlerini haşlayın. Haşladığınız et soğuyunca bir kaseye alıp elinizle tiftikleyin. Hindi etini taze kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurtayı ilave edip yoğurun ve köfte gibi bir kıvam almasını sağlayın.
Dinlenmesi için en az 30 dakika buzdolabında beklettin. Dolaptan aldığınız hindi etini küçük toplar haline getirin. Bu arada farklı kaselere kalan un, 2 adet kırılmış yumurta ve pankoyu koyun. Hindi toplarını önce una, sonra yumurtaya en son olarak da pankoya bulayın ve kızgın yağda altın satısı renk alana kadar kızartın.
Yanında iyi gider: Patates Püresi
Patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Tereyağı, süt ve rendelenmiş kaşar peynirini patateslere ekleyip iyice karıştırın. İsterseniz ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu içerisine ilave edin.
Hindi kroketlerle servis yapın.