Hindi Satay
Malzemeler:
- 500 gr Hindi Marine Kuşbaşı Baharatlı
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
- Ezilmiş sarımsak zeytinyağı ile Baharatlı Kuşbaşı Hindiyi karıştırın.
- Tahta şişleri yanmaması için 1 saat su da bekletin ve kurulayın.
- Sosladığınız hindileri şişlere dizin.
- Ayçiçek yağını tavaya alın ve şişleri kızartın.
Yer Fıstığı Sos
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı yer fıstığı ezmesi
- 3 çorba kaşığı krema
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı:
- Zeytinyağını tavaya alın ve ezilmiş sarımsağı soteleyin.
- Yer fıstığı ezmesini ekleyin ve kavurun.
- Bal, soya sosu, zerdeçal, limon suyu ve kremayı ekleyin ve kaynatın.
SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler:
- 2 su bardağı arpa şehriyesi
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı kapya biber
- 1 adet havuç
- ½ su bardağı bezelye
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı (sebzeler için)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı hindi ya da tavuk suyu
Hazırlanışı:
- Sarı ve kırmızı biberi, havucu küp şekilde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
- Bezelyeyi ekleyin ve soteleyin.
- Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını alın ve arpa şehriyeyi altın rengine kadar kavurun.
- Kavrulan arpa şehriyeye sebzeleri ekleyin ve tuzu ekleyin.
- Su ve tavuk suyunu ekleyin ve demlemeye bırakın.
- Hindi şişlerini, sebzeli arpa şehriye pilavını ve yer fıstığı sosunu birlikte sunabilirsiniz.