Malzemeler:
- Milföy hamuru
- 1,6 kg hindi göğsü
- Tuz ve karabiber
- Zeytinyağı
- 1 demet taze kekik
- 350 g kızılcık reçeli
- 6 dilim füme pastırma
- 3 dal taze biberiye
- 1 adet yumurta
- 400 g kestane mantarı
- 2 yemek kaşığı un
- 100 g tereyağı
Tarifin yapılışını youtube kanalımızda izleyebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Fırını 180°C’de önceden ısıtın.
Hindi göğsünü bir tahta üzerine ters olarak yerleştirin. Açmak ve bir çeşit cep yapmak için göğüs kasının doğal birleşme yerini nazikçe dilimleyin. Tuz ve karabiberle baharatlayın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Kekik yapraklarının yarısını göğüs üzerine açtığınız cebe yerleştirin ve eşit bir şekilde kızılcık reçelini tabaka olarak yayın. Göğüs içine koyduğunuz bu karışımı kapatmak için eti katlayın ve bir arada tutmak için birkaç kürdan ile katlama yerini sabitleyin.
Hindiyi bir kızartma tepsisine aktarın, kalan kekik yaprakları, bir tutam tuz ve karabiber ve biraz zeytinyağı ile dışını baharatlayıp tüm yüzeye yayın. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve sıcak fırında 60 ila 70 dakika kadar kızartın.
Pastırmayı orta ateşte bir miktar yağ ile büyük bir tavaya ekleyin ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kevgir yardımıyla tavadan çıkarın ve pastırma yağını dökmeyin. Çekilmiş taze mantarları bir tutam tuz ve karabiber ile tavaya ekleyin. Mantarlar yumuşak ve yapışkan olana kadar pişirin. Son olarak 1 yemek kaşığı un ekleyip 1 dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kavurduğunuz mantarlar ılınınca biraz tereyağı ekleyip mutfak robotuna atın ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.
Hindi göğsü ve mantarlı iç harcı soğuduktan sonra, Wellington’u yapmaya geçebilirsiniz. Temiz bir yüzeye un serpin, ardından milföy hamurunu Wellington için taban ve kapak olması için merdane yardımıyla açın. Kapak olarak kullanacağınız hamuru biraz daha büyük açmaya gayret edin.
Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin, önce küçük hamur parçasını ekleyin. Hindi göğsünüzle aynı büyüklükte bir alanı kaplamak için mantar dolgusunun yarısını tabanın ortasına yayın. Kürdanları çıkarın ardından hindi göğsünü üstüne koyun. Çıtır pastırma ve biberiyeyi serpin, ardından hamurun kenarlarını çırpılmış yumurta ile fırçalayın. İkinci milföyü üste koyun, hafifçe göğsün şeklini vererek tüm havayı dışarı itin ve kapatın. Kenarları yaklaşık 4 cm olacak şekilde kesin, ardından dört bir tarafından uçlarını açılmaması için içeri doğru kıvırın.
Milföy hamurunun üzerine yumurta sarısı sürün. 180°c’deki kabarık ve altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkarın, dilimlemeden önce yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın. Hazırladığınız sosla servis yapın.