Malzemeler
- 400 gr hindi bonfile
- 200 gr ekşi krema
- 200 gr cheddar peyniri
- 200 gr kaşar peyniri
- 8 küçük tortilla ekmeği
- 200 ml hindi haşlama suyu
- 2 diş sarımsak
- Kişniş
- Tuz, Karabiber
- Servis için dilimlenmiş avokado, lime, ekşi krema
Hazırlanışı
Hindi bonfileyi haşlayın, suyunu süzüp ayrı bir kaseye alın.
Haşlanmış hindi etini küçük parçalara ayırın. Kişniş yapraklarını ve sarımsağı ince kıyın.
Kaşar peynirini rendeleyin.
Hindi etlerini bir kaseye alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından kaşar peyniri, kişniş ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Daha sonra ayırdığınız hindi suyundan 1 su bardağı ve ekşi kremayı ilave edip tüm malzemelerin birleşmesini sağlayın.
Tortilla ekmeklerinin üzerine hindili kremalı karışımdan koyup rulo şeklinde sarın.
Fırın kabına tortillaları yerleştirin. Üzerlerine cheddar peyniri koyun ve 175 derecedeki fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kişniş yaprakları, ekşi krema ve avokado dilimleriyle servis yapın.