Malzemeler
- Hindi boyun
- ½ demet maydanoz
- ½ demet dereotu
- 2 litre su
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Sarımsak
- Sirke
- Limon
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Hindi boyunlarını bir tencerede 2 litre su ile kaynatıyoruz.
Boyunları piştikten sonra tencereden alıp, didikliyoruz.
Yumurta sarısı, un ve yoğurdu bir kabın içerisinde karıştırıp üzerine tencereden kepçe ile aldığımız sudan yavaşça döküyoruz.
Sonra bu karışımı yavaş yavaş hindi boyunlarını kaynattığımız suyu içine karıştırarak döküyoruz.
10 dakika kaynattıktan sonra kaynatıp didiklediğimiz hindi boynu etlerini de ekliyoruz.
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp, ince ince doğruyor ve çorbanın içine koyuyoruz.
Tuz ve karabiberi ilâve edip altını kapatıyoruz.
Servis sırasında tercihe göre sarımsak, sirke ve limon kullanabiliriz.