Malzemeler
250 gram hindi eti, 1,5 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 2 adet yeşil biber, 1 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 bardak su.
Mercimekleri derin bir tencereye koyun üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin ve hafif diri kalana kadar pişirip süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun ve kuşbaşı şeklinde doğradığınız hindi etini ilave edin. 7-8 dakika kavurduktan sonra küp doğradığınız soğanları ekleyip biraz daha kavurun. Doğranmış biberleri de ilave edin ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Süzdüğünüz mercimekleri ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler pişince ocaktan alın ve üzerine ince ince kıydığınız maydanozları serpiştirerek servis yapın.