Malzemeler
3 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi ya da limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tereyağından sade yağ elde edip kenara alın. Yumurta sarılarını sirke ve soğuk suyla karıştırıp çırpın. Ardından benmari hazırlığına başlayın. Tencerenin içine (kaynar olmayan) sıcak suyu koyduktan sonra üzerine, suya değmeyecek şekilde konumlandırmak üzere cam bir kase hazırlayın ve yumurtalı karışımı bu kaseye alarak çırpmaya devam edin lekarna-slovenija.com/. Birkaç dakika sonra krema kıvamını alacak sosunuzu mutfak tezgahının üzerine alın ve içine sade yağı yavaşça ilave edin. Bu esnada çırpma teli yardımıyla karıştırmaya devam edin. Kıvamını iyice alan sosunuza tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edip servis yapın. Bu sos, bezelye, havuç ve patatesli garnitürle servis edilen ızgara et ile müthiş uyum sergiler.