Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 500 gr hindi
- 5 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı light süt
- Tuz – Karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı k.biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 çorba kâsesi domates rendesi
Yapılışı
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
- Tencereye sıvı yağ koyup içine etleri atın. Renkleri değiştikten sonra salçaları ve domates rendesini koyun. Pişirdikten sonra tuz ve baharatını ilave edip altını kapatın.
- Tavaya tereyağı koyup eritin. Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave edip kıvam alınca patlıcanları ilave edin. En son kaşar peynirini ilave edip eriyene kadar karıştırın ve altını kapatın.
1 tabağa önce beğendiyi koyup üzerine etleri koyarak servis yapın.
[fvplayer id=”13″]