Tatlıdan çorbaya kolayca hazırlayacağınız iftar menüsü Güzel Yaşa’dan…
MERCİMEK ÇORBA
Malzemeler
- 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan (iri doğranmış)
- 1 adet patates (iri doğranmış)
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı susam yağı
- Tuz karabiber
- 1,5 lt su
Yapılışı
- Un ve yağ haricindeki bütün malzemeleri su dolu tencereye koyup hepsi eriyene kadar kaynatın
- Çorba piştikten sonra blender ile ezin
- Ayrı bir tencerede mısır ununu susam yağı ile kavurun. Çorba karışımına ilave edin
- Tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra 5 dk daha kaynatıp servis edin
FIRINDA SOSLU KÖFTE
Malzemeler
- Pınar Misket Köfte
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber – nane – tuz
- 2-3 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet patates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
- Pınar Misket Köfteleri bir tavada yağ koymadan 10 dk çevirerek pişirin. Patatesleri küp küp doğrayıp yağ ilave edilmiş tavada pişirin. Pişen malzemeler, soğan, domates ve çarliston biberleri köfteleri borcama dizdikten sonra salça, tuz ve su karışımını ilave edip 180 derece fırında 15 dk pişirin.
CACIK
Malzemeler
- Kefir
- Salatalık
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kuru nane
Yapılışı
Salatalıkları küçük parçalar halinde doğrayın. İçerisinde bir kabın içerisine kedir, salatalık, zeytinyağı, nane ve tuz ekleyerek karıştırın. Buzdolabında servis için soğutun. Dilerseniz buz ile de servis edebilirsiniz.
REVANİ
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı susam yağı
Malzemeler – şerbet
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- ½ limon suyu
Yapılışı
- İlk olarak şerbet yapılır. Şerbet ılık olmalıdır
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır
- Sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenir
- Son olarak elenerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. İyice çırpılır
- Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür
- 170 derece fırında üzeri kararana kadar 30 dk pişirilir
- Fırından çıkarılan kek 10 dk dinlendirilir. Ardından üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetin çektiğinden emin olduktan sonra dilimlenip servis edilir