Tarif ve fotoğraf: Alara Ozaner
Hem lezzetli hem az kalorili (nispeten!!) hem sağlıklı hem de uzun süre tok tutan bir smoothie bowl tarifi gelsin bakalım.
Bazını hazırlamak için donmuş muz, donmuş kale, hindistan cevizi sütü, badem sütü, hindistan cevizi cipsi, 1 yemek kaşığı yulaf, 1 tatlı kaşığı chia, 1 tatlı kaşığı moringa tozu ve bir avuç buzu blender’dan geçirdim. Daha sonra elde ettiğim karışımı 10 dakika kadar buzlukta beklettim. Normalde buz kullanılmaz, fazla sıvılaştırır. Fakat daha çok sayıda veya miktarda malzeme kullanarak kahvaltıda aldığım kaloriyi arttırmak yerine ben buz ekleyip buzlukta bekletiyorum böylece hem çok soğuk oluyor hem kıvamı yoğunlaşıyor hem de porsiyon buyuyor.
Üstüne ise ne isterseniz o! Malum yaz geldi, ben de oyumu yazın vazgeçilmezlerinden olan şeftali, kayısı ve incirden yana kullandım.
Granola ise şekersiz ve ev yapımı! Şeker yerine keçi boynuzu pekmezi kullandım. İçine ise kabak çekirdeği, badem, goji, fındık vb. kuru yemişleri ekledim. Şu noktada bağımlısı olduğumu söyleyebilirim. Moringa ve kalenin tahmin edersiniz ki bayık bir tadı var, yani tadı yok Keçi boynuzu pekmezi ise çikolatamsı bir tat verdiğinden birbirlerini çok güzel tamamlıyorlar.