Malzemeler
4 adet orta boy etli patlıcan
3 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta boy yeşil biber
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
Tuz, Taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Patlıcanları kızartmak için 2 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ve maydanozu ince ince kıyın. Biberleri yarım ay şeklinde, domatesleri ise küp küp doğrayın. Daha sonra zeytinyağını bir tavada iyice kızdırın soğan ve sarımsağı bu yağda kavurun. Sonra biberleri ekleyin biberler de kavrulduktan sonra domatesi, salçayı ilave edin ve suyu çekilene kadar pişirin. Daha sonra içine tuzu, şekeri ve diğer baharatları ilave edin. Ardından sıcak su ilave ettiğiniz imam bayıldı harcını 5 dakika daha pişirin ve maydanozları ekleyin. Daha sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. Alacalı soyduğunuz ve ortadan ikiye keserek tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarttığınız patlıcanları bu harç ile doldurun. Bir tepsiye patlıcanları dizdikten sonra az miktarda salçalı su ekleyip 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.