Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1/2 kg ıspanak
- 1 büyük soğan
- 100 gr. beyaz peynir
- 3 adet yumurta
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı küp küp doğrayın. Sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleştirin. Ispanakları temizleyip yıkayın. Suyunu süzdürüp iri parçalar halinde doğrayın. Pembeleşen soğanlara ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe kavurduktan sonra, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ekleyip ateşten alın.
2 adet yumurtayı sıvı yağ ve sodayla karıştırıp bir karışım hazırlayın. Yufkayı açın ve 4’e bölün. Ortaya çıkan dört adet üçgenin geniş kenarlarına hazırladığınız sodalı karışımı sürün, ıspanaklı harcı ekleyip sarın. Kalın olmamasına dikkat edin. Bittiğinde ince uzun bir şerit oluşması gerekiyor. Şeride gül şeklini vermek için kendi etrafında bükün. Diğer yanda tepsinin dibini yağlayın. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin. Bir yumurtayı suyla hafif seyreltip fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. 200 derecede ısınmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.