Malzemeler
- 200 gr ıspanak
- ½ su bardağı tane haşlanmış mısır
- ½ su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Ispanak yapraklarını ayıklayın yıkayıp süzüldükten sonra ateşe alıp tavada kavurun.
Suyunu salıp sonra çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Ardından mutfak robotu yardımıyla ıspanakları püre haline getirin.
Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Çırpılan yumurtalara yağı ve sütü ilave edip tekrar çırpın.
Ardından kuru malzemeleri, tuz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
Son olarak ıspanağı ve haşlanmış tane mısırları ekleyip karıştırın.
Homojen hale gelen karışımı yağladığınız fırın kaplarına alıp üzeri 180 derecelik fırında pişirin.