Hindi burger dana etinden hazırlanan burgerden daha mı sağlıklı?
Her iki et türü de harika bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Bununla birlikte, hindinin doymuş yağ oranı dana etinden daha düşüktür, bu da hindinin kalp sağlığı için tam da aradığımız ürün olduğunu gösterir. Kilo vermeye çalışıyorsanız, az yağlı veya yağsız hindi kıyması, düşük kalorili ve yüksek proteinli olduğu için harika bir seçenek.
Burger Malzemeleri:
- 500 gr yağsız hindi kıyma
- 1 su bardağı bebek ıspanak, doğranmış
- 1/2 fincan ufalanmış beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı yumurta akı
- 2 yemek kaşığı taze maydanoz, doğranmış
- 2 diş sarımsak, kıyılmış
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Ayrıca:
- Hamburger ekmeği
- Domates, kırmızı soğan, avokado
Hazırlanışı:
Izgarayı orta-yüksek ateşte önceden ısıtın ve hafifçe yağlayın. Tavada yapacaksanız döküm bir tava tercih edin.
Hindi köftesi hazırlamak için malzemeleri karıştırarak işe başlayın. Derin bir kase içinde hindi kıyma, ıspanak, beyaz peynir, yumurta akı, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımı 4-5 köfte çıkacak şekilde porsiyonlayın ve ellerinizle şekillendirin.
Önceden ısıtılmış ızgarada ya da tavada her bir tarafı yaklaşık 6-8 dakika pişirin.
Domates, kırmızı soğan ve avokadoyu soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Hamburger ekmeğinin tabanına domates dilimleri yerleştirin. Üzerine taze filizler koyabilirsiniz. Hindi burgeri yerleştirin. Ardından doğradığınız soğanları ve avokadoları köftenin üzerine koyup hamburger ekmeğini en üste koyup servis yapın.
Kaynak: https://www.eatingbirdfood.com/