Salamura
- 1 adet yarım hindi
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 adet defne yaprağı
- Su
Dış sosu
- 1 çorba esmer şeker
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı hardal
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı paprika
- ½ çay kaşığı tuz
İç harcı
- 600 gr ıspanak
- 250 gr kültür mantarı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı tuz
Zeytinyağını tavaya alın ve küp doğranmış soğanı ve kapya biberi soteleyin.
Doğranmış mantarları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Ispanakları ekleyin ve soteleyin baharatları ekleyin soğumaya bırakın.
Yapılışı
- Limon, sirke, tuz, şeker, karabiber ve hindiyi kaplayacak şekilde su ile salamura hazırlayın.
- Yarım hindiyi yumuşaması ve kokusu için salamurada bir gece bekletin.
- 1 gece bekleyen hindiyi sıcak su ile yıkayın.
- Hindiyi kurulayın ve kesme tahtası üzerinde kemiklerini çıkarın.
- İki streç arasında et döveceği ile hindi etini genişletin.
- Kemiklerini çıkardığınız hindi etinin dış ve iç kısmını ballı soya soslu dış kaplama sosu ile ovalayın ve bir iki saat bekletin.
- İç harcını uzun kısmına koyarak sarın ve açık kısımları kürdan ile kapatın yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- 170 derecede 40 dakika fırınlayın ve kalan sosu üzerine tekrar sürerek üzeri kızarana kadar fırınlayın.